Cultura gymnasium i Helsingborg

Cultura Gymnasium är en skola belägen i centrala Helsingborg med profilerna mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. En typisk kommentar från besökare är att skolan är större än vad den ser ut att vara utifrån. Det har sin förklaring i att klassrummen är rymliga och att elevantalet per klass inte överstiger 23 elever. En normalstor klass på Cultura Gymnasium består av 20 elever. Stämningen bland elever och lärare är god och kännetecknas av ett professionellt men avslappnat bemötande, skolans motto och mål är att alla verksamma på skolan ska känna sig hörda, sedda och bekräftade under dagen.

Cultura Gymnasium kan du som elev läsa samhällsvetenskapliga- och naturvetenskapliga programmet. Programmen ger dig högskolebehörighet samt att du har möjlighet att maximera din meritpoäng. Specialiseringskurserna inom programmen är:

  • Kriminalteknik på naturvetenskapliga programmet.
  • Kriminologi på samhällsvetenskapliga programmet.

Utöver specialiseringskurserna kan du även läsa följande kurser:

  • Musik i samhällsvetenskapliga programmet i årskurs 2.
  • Film och Tv-produktion i samhällsvetenskapliga programmet i årskurs 2.
  • Ryska och italienska som moderna språk.

Slutligen, skolans profiler mänskliga rättigheter och hållbar utveckling går som en röd tråd i undervisningen. Det innebär att profilerna är integrerade i undervisningen vilket i praktiken betyder att du läser, skriver, talar, reflekterar, analyserar, argumenterar och… Du är varmt välkommen att skugga en dag hos oss och ta del av gemenskapen!