Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) passar dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden, nära kunder och gäster på till exempel restaurang, bageri eller butik. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera. Programmet ger dig både möjlighet att studera inom yrkeshögskola och grundläggande behörighet till högskola och universitet.
Bageri och konditori
Du lär dig om hantverket med framställning och tillverkning av råvaror inom bageri och konditori. Du får framför allt kunskaper för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Du får lära dig det som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet och försäljning. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som bagare eller konditor.
Kök och servering
Du får lära dig om matlagning i offentlig och privat restaurangverksamhet samt servering och bararbete. Du får lära dig planera inköp och sammanställa matsedlar. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock eller servitris/servitör.