Hotell- och turismprogrammet
Programmet för dig som vill arbeta med turism, hotell- och konferensverksamhet.
Se Skolverkets film om hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet är ett gymnasieprogram som vänder sig till elever som vill arbeta med turism-, hotell- och konferensverksamhet. En elev som gått detta program kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. En annan möjlighet är att studera vidare på högskola eller universitet.

På programmet lär du dig hur du arbetar professionellt med gäster på hotell och turister som är på resa inom Sverige eller ute i världen.

Detta är programmet för dig som vill arbeta i en omväxlande bransch med många möjligheter till utveckling. Här får du yrkeskompetens som kan ge dig arbete i den lilla turistorten eller i den stora pulserande staden. Världen ligger för dina fötter!

Branschen har en stark internationell karaktär och du blir förberedd för ett framtida yrkesliv fullt av nya spännande möte med människor och platser. De kurser som du läser inom programfördjupningarna leder till en yrkesutgång som kan ge jobb direkt efter gymnasiet. Väljer du till kurser för grundläggande högskolebehörighet har du också möjlighet att studera vidare på universitet eller högskola.

Världen är din, checka in!

Världens bästa utbildning, man kan bli precis vad som helst inom besöksnäringen.

Vanliga frågor och svar

Samtliga elever erbjuds att läsa kurser för att få den allmänna högskolebehörigheten.

Jobbutsikterna är goda och har varit så under flera år. När pandemin är över tror vi på en ännu större efterfrågan av utbildad arbetskraft i branschen.

Att utbilda sig i branschen ger dig chansen att arbeta på vilken plats som helst i världen. Ett vanligt internationellt jobb är säsongsjobb som finns i många länder.

Ja alla utbildningar har APL (Arbetsplatsförlagt lärande). APL sker oftast i närområdet, men kan också innefatta internationell APL.

Du utbildar dig mot ett yrke och många elever har jobb erbjudande vid studenten. Samtidigt har du möjlighet att läsa mot en högskoleutbildning.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window