Försäljnings- och serviceprogrammet
Programmet för dig som vill arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen.
Se Skolverkets film om försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med försäljning, marknadsföring, service och kommunikation inom handelsbranschen.

Du lär dig om försäljning, inköp, varuflöden, logistik, kommunikation och marknadsföring, kundservice samt affärsutveckling.

Utbildningen utvecklar dina kunskaper om entreprenörskap och eget företagande samt förbereder för vidare karriärutveckling inom handelsbranschen.

Jag tycker att det är mycket intressant och det är något jag vill jobba med i framtiden. Jag gillar att ge service till människor. Det är många nya kurser som vi inte har haft innan där man lär sig mycket nytt och väldigt spännande saker.
(Alex Nilsson)

Se en liten film om Försäljnings- och serviceprogrammet

Vanliga frågor och svar

Handels- och administrationsprogrammet byter namn till Försäljnings- och serviceprogrammet den 1 juli 2022. Examensmål och kurserna Försäljning och kundservice, Handel och Information och kommunikation har gjorts om. Kärnan inom programmet är fortsatt inom handel, marknadsföring och försäljning med fokus på service och bemötande.

Programmet passar för dig som är intresserad av människor och att ge service. Du ser människors behov och gillar att ta ansvar.

Ja, tanken är att du ska vara anställningsbar efter studenten. Ofta får eleverna goda kontakter under sin APL och kan då få möjlighet till sommarjobb och fortsatt anställning på sitt APL-företag.

Arbetsplatsförlagt lärande innebär att du genomför vissa kurser på en arbetsplats utanför skolan. 15 veckor av din utbildning är APL.

Det finns många utbildningar inom Yrkeshögskola, Universitet och Högskola som passar för dig som vill plugga vidare.

För studier på Yrkeshögskola ger din gymnasieexamen grundläggande behörighet. Genom att välja Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6 som individuella val får du en grundläggande behörighet till universitet och högskola.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window