Kullagymnasiet

Höganäs

Kullagymnasiet, det självklara valet för bra utbildning.

Hos oss kan du nå dina mål i en engagerad skola.

Vi erbjuder programmen Ekonomi, Samhällsvetenskap, Naturvetenskap, Introduktion, El- och energi, Teknik och Försäljnings- och service. Skolan ligger nära busshållplats och har 100% behöriga lärare. Förutom ordinarie undervisning erbjuder vi ett 4 tekniskt program kallat T4 samt även mentorsprogram, UF-företagande Business Friday. Vi arbetar nära företagen och den lokala näringslivet och skolan genomsyras av entreprenörskap.

Du är varmt välkommen att starta din resa hos oss. Vi ses i augusti 2022!

Man ska välja Kulla därför att man får vara med och engagera sig i lektionerna och kurserna, hur man ska arbeta och hur arbetet ska läggas upp.

– Samhällselev

Du väljer Kulla för att du vill komma till en skola som är ”lagom” stor. Där studiemotivationen är hög. Det är en skola som är till för alla och en skola där man blir sedd och respekterad. En skola där man får vara sig själv. Man får mer tid för plugg och kompisar då man inte behöver lägga tid på att pendla.

Ja, vi har ett aktivt elevkår som ser till att det händer roliga saker för eleverna på skolan.

På Kulla har vi 100 % behöriga lärare som är engagerade i sina ämnen, pedagogiken och eleverna.

Det varierar med både långa och korta dagar på schemat. Du börjar oftast kl. 08.30 och slutar senast kl. 16.30.

Bra, då du har möjlighet att kombinera din sport med ditt gymnasieprogram. Du har även möjlighet att välja att läsa programmet på tre år eller fyra år. Sök mer information om idrott och studier på Kullagymnasiets hemsida. På Kullagymnasiet finns det elever i alla möjliga sporter exempelvis fotboll, taekwondo, gymnastik, simning, gokart och hästsporter.

Vi har ett studietek där man kan få extra hjälp och stöd med sina studier. Här kan man t.ex. genomföra muntliga och skriftliga prov, boka tid med ämneslärare eller komma på drop in och få läxhjälp.

På Kullagymnasiets hemsida finns varje program presenterat, där kan du se vilka individuella val som är valbara. Individuellt val kan göras inom dessa områden: Språk, Naturvetenskap, Data, Estetiska ämnen, Samhällsorienterande ämnen samt Idrott.

Kullagymnasiet har samma program som många av skolorna i Helsingborg, vilket gör att eleverna har många skolor att välja på. Detta gör att vi inte alltid fyller våra platser. De program som ibland har kö är samhällsprogrammet och el- och energiprogrammet och där kan det vara konkurrens om att komma in.

På Kullagymnasiet blandar vi vanlig undervisning med författarbesök, kontakter med näringslivet och studiebesök. Vi har t.ex. åkt ribbåtarna på Kullaberg och tittat på den marina miljön, vi har samarbete med Höganäs Flygklubb, vi har internationella samarbeten med olika länder samt gör studiebesök vid Sveriges riksdag, Lunds universitet m.m.

Kontakta Kullagymnasiet

Kullagymnasiet