Victum Gymnasium

Välkommen till Victum Gymnasium i Helsingborg

På Victum Gymnasium i Helsingborg sätter vi människan i centrum mitt i centrum. Vår skola är belägen i hjärtat av staden och du hittar oss i våra trevliga lokaler mitt emot Knutpunkten. Här erbjuder vi tre olika program: Barn- och fritidsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet samt Introduktionsprogrammet språk/individuellt alternativ. Vi ser hälsoperspektivet som ett naturligt inslag i våra utbildningar, vilket ger dig ökade livs- och yrkesmöjligheter.

Att studera hos oss innebär att ta ansvar och ha inflytande över sina studier. Vår vision är att du ska få med dig betydande erfarenheter efter avslutad utbildning. Därför strävar vi efter att du, efter dina tre år hos oss på Victum Gymnasium, uppnår examensmålen inom utbildningen och får en yrkesexamen samt högskolebehörighet.

Satsa på en praktisk utbildning och sök till oss på Victum Gymnasium i Helsingborg!

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida victumgymnasium.se

Skolan ligger verkligen mitt i centrum. Bra engagerade lärare. Utbildningarna ger lätt jobb efter examen. Mycket roliga praktiska lektioner. utbildningen ger en bred grund, man kommer alltid ha nytta av den kunskapen man lär sig på Vård och omsorgsprogrammet. Möjlighet till utomlandspraktik vilket är en bra merit att ha på sitt CV i framtiden.

– Filippa i VO19.

Javisst! Vi har en mysig matsal som serverar husmanskost fem dagar i veckan.

Högskolebehörighet får du inom 2500 poäng. Du behöver alltså inte läsa extra poäng.

Lärartätheten är 15,6 elever/lärare.

Idrotten är i Helsingborgsarenan och i Racket-hallen.

Det kostar inte eleverna något. Skolan söker projektpengar som täcker in kostnader för resa och uppehälle.

Under dina tre år har du praktik 15-17 veckor.

Kontakta Victum Gymnasium

Victum Gymnasium