Thoren Innovation School Helsingborg

Thoren Innovation School i Helsingborg är en trivsam och innovativ skola med varierande och inspirerande studieformer. Vi ligger också i framkant när det gäller innovativa undervisningsformer där vi vill att du är med och påverkar. Din delaktighet är viktig för oss!

Vi erbjuder dig en skola med god stämning och ett öppet klimat där dina lärare finns tillgängliga och där elevkåren driver många aktiviteter utöver undervisningen.

Vi jobbar bl.a. ämnesöverskridande och i projektarbeten där flera ämnen integreras. Under din studietid hos oss erbjuder vi olika inspirerande externa föreläsare, studiebesök och verklighetsnära samarbeten med externa partners. Du kan också få göra praktik, kopplat till dina ämnen.

Lokalerna är moderna och välutrustade, med bland annat ett stort och fint labb där alla elever laborerar i kurser som biologi, bioteknik och kemi, ett medialabb samt ett maker space för teknikkurser som konstruktion, design och fysik.

Dessa programmen och inriktningarna erbjuder vi:

• Naturvetenskapsprogrammet – Naturvetenskap
  • Teknikprogrammet – Information och medieteknik
  • Samhällsvetenskapsprogrammet –  Medier, information och kommunikation

Läs vår broschyr (pdf)

Jag valde TIS för att skolan har ett spännande koncept. Jag visste att jag skulle trivas i en innovativ skolmiljö. Jag lockades även av skolans häftiga lokaler som består av nyanserad arkitektur och vackra färger. Det bästa med TIS är att du känner en samhörighet till alla lärare och elever. Vi skapar tillsammans arbetsglädje och en stimulerande skolmiljö.

– Vera Buskqvist, Naturvetenskapsprogrammet

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Vi har en väldigt familjär stämning på skolan där alla umgås med alla och där det råder god studiero.

Vi har en centralt belägen och fräsch matsal där maten levereras av en cateringfirma.

Vi kommer att erbjuda fysiska Öppet hus där du redan nu kan föranmäla dig på vår hemsida, https://innovationsgymnasiet.se/har-finns-vi/helsingborg/. Fyll gärna i vår föranmälan om du planerar att besöka oss på Öppet hus. Då kan vi beräkna antalet besökare i förväg och göra anpassningar utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

På Thoren Innovation School Helsingborg erbjuder vi Teknikprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Thoren Innovation School Helsingborg ligger centralt beläget på Södra Storgatan 23, ett stenkast från Knutpunkten.

Det stämmer! Bara för att du börjar gymnasiet behöver du inte ge upp drömmen om ett OS-guld. Tvärtom. Du ska satsa på det du älskar och vi vill hjälpa dig på vägen mot ditt mål. Därför har vi skapat Thoren Sports Academy, som ger dig möjlighet att utöva din idrott under det individuella valet.

Det kan du absolut göra! Anmäl dig redan idag genom att kontakta vår kommunikatör så bokar vi in en dag och tid åt dig.

Kontakta Thoren Innovation School

Thoren Innovation School