Thoren Business School Helsingborg

Thoren Business School hittar du centralt beläget i fräscha lokaler på Södra Kyrkogatan 4 i Helsingborg. Vi utbildar våra elever inför såväl vidare studier som framtidens arbetsliv med 11 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande, på Business Program och Communication Program och 8 veckors APL på Management Program. Vi arbetar även med Ung Företagsamhet, UF, där våra elever får lära sig att starta upp och driva ett eget företag under år två.

Det händer ofta att företag gör beställningar från oss, de beställningarna kallar vi för Case. Då kan det handla om att du som elev ska göra en marknadsundersökning, planera och genomföra en reklamkampanj eller stå för värdskap på olika event.

Vi samarbetar även med Star for Life, en organisation som förverkligar ungdomars drömmar i Sydafrika. I detta internationella samarbete är studierna verklighetsbaserade och upplevelseinspirerande. Varje år får ett tiotal elever åka till Sydafrika för att besöka den skola som vi har ett samarbete med.

Läs vår brochyr (pdf)

Det bästa med TBS är alla möjligheter du får ifrån skolan. Samtidigt som du läser en högskoleförberedande inriktning får du möjligheter av skolan att komma ut i arbetslivet via APL & Case.

– Vegas Melén, Ekonomiprogrammet

Vi har en väldigt familjär stämning på skolan där alla umgås med alla och där det råder god studiero.

Vi har en centralt belägen och fräsch matsal där maten levereras av en cateringfirma.

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Vi kommer att erbjuda fysiska Öppet hus där du redan nu kan föranmäla dig på vår hemsida, https://affarsgymnasiet.se/har-finns-vi/helsingborg/. Fyll gärna i vår föranmälan om du planerar att besöka oss på Öppet hus. Då kan vi beräkna antalet besökare i förväg och göra anpassningar utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

På Thoren Business School Helsingborg erbjuder vi Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet.

Thoren Business School Helsingborg ligger centralt beläget på Södra Kyrkogatan 4, ett stenkast från Knutpunkten.

Våra elever har idrott borta vid Helsingborg Arena. Beroende på vad man har för moment kan platsen variera, men alltid i närheten av skolan.

Det stämmer! På samtliga program erbjuder vi APL, arbetsplatsförlagt lärande, där eleverna är ute i arbetslivet och får lära sig på riktigt. Genom att använda de teoretiska kunskaper du får hos oss på en praktikplats lär du dig för framtiden – på riktigt. En praktikplats ger dig även värdefulla kontakter och goda chanser till jobb efter studenten.

Kontakta Thoren Business School

Thoren Business School