Rönnowska skolan

Utbildning med många möjligheter

För dig som vill bli utbildad av både skolan och branschen.

Vill du kunna gå raka vägen ut i arbetslivet efter gymnasiet? Eller vill du plugga vidare efter din studentexamen? Oavsett vilket har du kommit rätt.

På Rönnowska skolan är det yrkesutbildningar som gäller. Här skapar vi bla framtidens kockar, VVS:are, bilmekaniker, elektriker, hotellreceptionister, undersköterskor, plåtslagare och florister.

Din yrkesexamen ger dig grundläggande behörighet till  yrkeshögskolan och med några tillval även en grundläggande behörighet till högskolestudier.

Vi är en förstklassig skola med kvalitetssäkringar och certifieringar av branschen. Hos oss får du en yrkesutbildning med mycket goda framtidsutsikter.

Välkommen till oss!

Här lär jag mig ett yrke på riktigt, både i skolan och på ett företag.

– Mahdi, VVS & fastighet

Det passar dig som tycker om att arbeta praktiskt, att vara igång och tycker om att arbeta med människor

Du har minst 15 veckors praktik ute på arbetsplatser.

Vi har välutrustade verkstäder, kök, metodsalar, bageri, receptioner m m som undervisningslokaler. Det ger dig möjlighet att träna och lära dig i en miljö som du känner igen när du kommer ut på arbetsplatser.

Efter avslutad och fullständig utbildning hos oss får du en yrkesexamen. Arbetslivets branscher är med och påverkar innehållet i våra yrkesutbildningar, det du lär dig är alltså kunskaper som företagen efterfrågar.

Ja, med en yrkesexamen är du behörig till utbildningar på yrkeshögskolan och om du kompletterar med ytterligare några kurser blir du också behörig till högskoleutbildningar. Du har möjlighet att läsa grundläggande behörighet under din utbildning hos oss.

Rönnowska skolan har ett väl uppbyggt elevhälsoteam med specialpedagoger, kuratorer, sjuksköterskor, skolpsykolog och studie- och yrkesvägledare. Alla elever har en egen Chromebook.

I våra gemensamma ytor finns två fina elevcafeterior och ett bemannat bibliotek med bra service. Vi har flera skolvärdar som rör sig på skolan som har kontakt med eleverna på rasterna och skapar lugn. I skolans egen bageributik kan du handla godsaker till bra pris några dagar i veckan.

Vi har en fräsch skolmatsal som varje dag serverar flera olika rätter såväl klimatsmarta som vegetariska samt en stor salladsbuffé. Den ligger i Öresundskrafts lokaler, alldeles i anslutning till skolan och är till för både elever, skolpersonal och personal på Öresundskraft.

Det finns en stor efterfrågan på yrkesutbildad arbetskraft inom de flesta områden som vi utbildar inom. Du har alltså goda möjligheter att gå direkt ut i arbete efter studenten. Många av våra elever knyter arbetslivskontakter redan under sin praktik.

Vi har utbildad personal med erfarenhet och behörighet från branscherna.

Din framgång är vår enda vinst. Du lär på riktigt i ett meningsfullt sammanhang med kunniga lärare som vet vad du behöver. Din framgång är vår enda vinst. Vårt fokus är att du ska utvecklas och växa både i kunskaper och som människa, så att du har det du behöver för att möta framtidens utmaningar efter gymnasiet.

Kontakta Rönnowska skolan

Rönnowska skolan