Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Helsingborg

Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet – 20 år av framgång

20 år av framgång – våra resultat talar sitt tydliga språk

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige ända upp till Stockholm utbildar sig hos oss och vi är glada och stolta över att våra resultat tål att jämföras, och att många av våra elever har nått framgångar.

Högsta kvalitet och nytänkande genomsyrar hela vår verksamhet. Vi är innovativa och var först med att erbjuda gymnasieutbildning som ger fullständig behörighet för att kunna söka direkt till veterinärutbildningen.

Våra inriktningar Hästhållning och Djursjukvård kan kombineras med ekonomi- och naturvetenskapsprogrammens karaktärsämnen. För mer info läs vår digitala broschyr.

Läs broschyren som PDF

Skolan finns i fräscha lokaler i centrala Helsingborg med utsikt över Öresund, och våra hästar är uppstallade på toppmoderna Helsingborgs Ridhus. Att våra elever trivs är en absolut prioritet. I vårt nybyggda skolkök serveras god mat som gör att eleverna orkar göra sitt bästa.

Välkommen hit du också!

Det är en stor fördel att vår praktiska utbildning är på ett riktigt djursjukhus och inte i skolan med bara en bok till hjälp. En annan fördel är att det på skolan finns både kunnig veterinär och duktiga legitimerade djursjukskötare som man kan fråga om vadsomhelst.

– Janet & Alma, elev i årskurs 2

Vanliga frågor och svar

Ja, alla våra utbildningar ger dig den grundläggande högskolebehörigheten och flera av våra inriktningar ger särskilda behörigheter, som gör att du till exempel kan söka till veterinärutbildningar direkt efter gymnasiet.

I årskurs 1 är du i stallet tre halvdagar i veckan och får under en vecka rida olika typer av lektioner. All utbildning sker på skolans välutbildade hästar och tillsammans med våra duktiga hästlärare. Vi har ett hästmaterial som är mycket svårslaget! I årskurs 3 kan du sedan ansöka till vår tävlingsinriktning om du vill få så mycket ridning som du bara kan under dina tre år på skolan

Nej, vi har inget internat men vi har elever från över 20 kommuner som pendlar till oss från Skåne och Halland varje dag. Vi har också flera långväga elever men de har hittat eget boende, antingen på egen hand eller genom att vi hjälpt dem på vägen.

Javisst kan du det! 🙂

Din praktiska utbildning får du främst genom alla dina utbildningsdagar på Evidensia Specialistdjursjukhus i Helsingborg. Här kommer du att möta djursjukvård på riktigt och följa legitimerade djursjukskötare och veterinärer i deras arbete på klinikerna. Vi har dessutom både veterinärer och legitimerade djursjukskötare bland vår personal på skolan så du har alltid nära till mängder av teoretisk kunskap.

Javisst gör du det. Vår APL är främst utlagd under årskurs 2 och vi har många fantastiska APL-platser inom våra olika inriktningar som du kommer att kunna lära dig massor på. Om du vill kan du också bli en del av vårt internationella APL-program och våra europeiska samarbetspartners.

Visst är det så! Vi ligger på mindre än en minuts promenadavstånd från Helsingborgs Central med fräscha lokaler på absolut bästa läge och med en fantastisk sundsutsikt . Den måste upplevas på riktigt! Det måste för övrigt också vår jättegoda skolmat som lagas på plats i vårt eget skolkök.

Absolut! Du är välkommen att följa en inriktning som du är intresserad av. Lättast bokar du detta genom att skriva till rektor Andreas Mauritzson andreas@ridgymnasiet.nu eller ringa till skolans telefon 042-152075.

Kontakta Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window