Praktiska Gymnasiet Helsingborg

Praktiska Gymnasiet Helsingborg är den lilla skolan med det stora hjärtat och ser varje elevs enskilda behov. Skolan ligger på Berga i Helsingborg i renoverade fräscha lokaler. Hos oss kan du utbilda dig till snickare, målare, installationselektriker, personbilsmekaniker, frisör, hår- och makeupstylist, svetsare och VVS-montör. Vi tror att man bäst lär sig sitt yrke ute i arbetslivet och praktik/APL är därför ett omfattande inslag av utbildningen på vår skola.

Förutom att vi vill ge våra elever en bra skolgång med trivsel, trygghet och god utbildningskvalité, är vårt främsta mål att göra våra elever anställningsbara. Med din yrkesexamen är du behörig till yrkeshögskolan. Skolan erbjuder dessutom kurser som ger allmän högskolebehörighet samt kurser till vissa särskilda områdesbehörigheter. Som lärling gör du halva din totala utbildningstid ute på företag.

Så om du är jobbsugen och vill ha en bra yrkesutbildning: Ansök till vår skola!

Det jag tycker är allra bäst med skolan är att vi har så mycket praktik (APL), jämför jag med andra elever som går på andra skolor på samma program så får de inte lära sig i närheten av lika mycket som mig eftersom jag får vara så mycket kunskaper ute på APL.

– William Lundgren

Vi är en liten skola och man får tillräckligt med stöd från lärarna som hinner med en. Alla känner varandra och man känner sig bekväm.

– Yussif Chikho

Praktiska Gymnasiet Helsingborg är en liten och trygg skola med stor gemenskap! Våra lärare är duktiga både på att utbilda elever och att förbereda de för arbetslivet, och du som elev har stor möjlighet att få jobb efter studenten om du sköter din utbildning.

Bygg- och anläggningsprogrammet
El- och energiprogrammet
Fordon- och transportprogrammet
Hantverksprogrammet
Industritekniska programmet
VVS- och fastighetsprogrammet
Introduktionsprogram – Programinriktat val och yrkesintroduktion

Bygg- och anläggningsprogrammet har inriktningarna husbyggnad och måleri.

El- och energiprogrammet har inriktningen elteknik.

Fordon- och transportprogrammet har inriktningen personbil.

Hantverksprogrammet har inriktningen frisör med yrkesutgång mot hår- och makeupstylist och frisör.

Industritekniska programmet har inriktning mot svetsteknik.

VVS- och fastighetsprogrammet har inriktning mot VVS.

Programinriktat val med inriktning mot bygg och anläggning, fordon och transport, hantverk, industriteknik samt VVS och fastighet.

Yrkesintroduktion med inriktning mot bygg och anläggning, fordon och transport, hantverk samt industriteknik.

Vi har en elevhälsa som består av en specialpedagog som är på skolan varje dag, en skolsköterska som är på skolan två dagar i veckan och en kurator som är på skolan två dagar i veckan. Dessutom har vi tillgång till skolpsykolog och skolläkare vid behov. Det finns goda möjligheter att få särskilt stöd på skolan. Om du haft särskilt stöd tidigare, meddela skolan så tidigt som möjligt så att stöd kan sättas in.

Vid tre tillfällen:

Torsdagen den 2 december 2021 klockan 17:00 till 19:00;

Torsdagen den 13 januari 2022 klockan 17:00 till 19:00;

samt fredagen den 8:e april 2022 klockan 17:00-19:00.

Det går ca. 165 elever på skolan.

Ja, vi har en matsal men maten får vi från företaget SVEA Cater.

Vi finns på Muskötgatan 13 i Helsingborg på Berga Industriområde.

Kontakta Praktiska Gymnasiet

Praktiska Gymnasiet