Öresundsgymnasiet Landskrona

Landskrona

Vi som arbetar på Öresundsgymnasiet brinner för att du som elev ska få vara dig själv och utvecklas så att du når dina mål. På Öresundsgymnasiet har sju nationella program BA, BF, EE, EK, NA, SA och VO samt fyra introduktionsprogram. Du kan kombinera alla våra nationella program med en idrottssatsning på elitnivå genom Nationell Idrottsutbildning (NIU) inom fotboll och golf. Vi har även lokal inriktning (LIU) innebandy samt specialidrott.

Genom vårt nära samarbete med mentorsföretag i Landskrona får våra elever praktik och APL, möjlighet till sommarjobb och jobb efter skolan. På våra yrkesprogram är du mycket ute på APL och blir väl rustad för att börja jobba. Du har även möjlighet att göra APL utomlands i samarbete med Erasmus.

Vi är stolta över att allt fler elever söker sig till Öresundsgymnasiet och att skolan för varje år rankas högre vad gäller både resultat, trivsel och trygghet. Till höstterminen 2022 välkomnar vi elever till vår helt nyrenoverade gymnasieskola med fräscha lokaler och möbler till samtliga program.

Våra ungdomar är fantastiska och vi ser fram emot att få välkomna dig som elev hos oss!

Läs vår broschyr (pdf)

Mina förväntningar handlade främst om att jag ville vara redo för universitetet. Jag förväntade mig också en lugn studiemiljö, kompetenta lärare men även att ha roligt under studietiden. På Öresundsgymnasiet fick jag samtliga förväntningar uppfyllda.

– Dalila Osmanovic, gick SA, tog studenten 2020 och läser nu på juristprogrammet

Vanliga frågor och svar

Öresundsgymnasiet ligger i centrala Landskrona på gångavstånd från centrum. Adressen är Regeringsgatan 54.

Öresundsgymnasiet har strax över 500 elever fördelade på våra 9 program.

Vi har Barn och fritid, Bygg och anläggning, El och energi, Ekonomi, Natur, Samhälle, Vård och omsorg samt Introduktionsprogram. Läs mer på vår hemsida.

Till höstterminen 2022 välkomnar vi elever till nyrenoverade lokaler som är ljusa och fräscha, vi har ett fint bibliotek med tysta studieplatser. Förutom trevliga klassrum har vi en elevhall och det finns gott om ställen att sitta och plugga eller umgås. Vi har en egen matsal och maten lagas på plats.

Frukost på skolan
Ja det stämmer. Vi serverar frukost på skolan, varje dag, till samtliga elever. Vi kallar det för ”Pedagogisk frukost” då våra mentorer, lärare och tränare ofta sitter med och har dialoger med eleverna.

Läs mer.

Man tränar 2-3 gånger i veckan under skoltid.

Det beror på vilket program du går på. På BA och EE är du ute två gånger i veckan, på BF och VO är du ute 4-8 veckor per årskurs. TE har praktik i varje årskurs.

Ja det kan du, det beror på hur många betyg du saknar och i vilka ämnen. Saknar du betyg i svenska och fler ämnen kan du söka Yrkesintroduktion mot BF och VO. Har du godkänt i svenska men saknar betyg i matte eller engelska kan du söka Programinriktat alternativ BA, BF, EE eller VO.

Kontakta Öresundsgymnasiet Landskrona

Öresundsgymnasiet Landskrona

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window