Olympiaskolan

Olympiaskolan – när du vill bli utmanad på riktigt

Olympiaskolan är gymnasieskolan för dig som vill upptäcka världen, prova nytt, spränga gränser och bli utmanad – på riktigt.

På Olympiaskolan fyller du din unika ryggsäck med hållbara kunskaper som tar dig framåt och utåt i världen. Hos oss har du också unika möjligheter att kombinera teori med fältstudier utöver det vanliga. Vi samarbetar med universitetet, företag och organisationer och du lär på resande fot.

Våra lärare är uppdaterade med det senaste, så att du får lärande på riktigt. De har det extra engagemanget och utvecklar dina talanger kombinerat med modet att leda dig själv och andra.

Vi erbjuder dig följande inriktning på Barn- och fritidsprogrammet

• Pedagogiskt och socialt arbete

Vi erbjuder dig två inriktningar på Humanistiska programmet

• Kultur, profil – Kultur och historia samt Språk och internationalisering
  • Språk – Kultur och historia samt Språk och internationalisering

Vi erbjuder dig två profiler på Naturvetenskapsprogrammet.

• Naturvetenskap med fokus på kriminalteknik/CSI
  • Naturvetenskap och samhälle med fokus på hållbarhet

Vi erbjuder dig tre profiler på Samhällsvetenskapsprogrammet.

• Inriktning Samhällsvetenskap, Profil Statsvetenskap och Europa och omvärlden
  • Inriktning Beteendevetenskap, Profil Journalistik och Psykologi
  • Inriktning Beteendevetenskap, Profil Kriminologi och Ledarskap

Välkomna hit!

På HU lär du dig om människan genom tiderna i förhållande till kultur och språk vilket är spännande.

– Humanistelev

Språk och kommunikation är i centrum och det är både intressant och viktigt för framtiden!

Vi är en stor skola, men vi har ordnat den så att man huvudsakligen är i en del av skolan där den mesta av undervisningen sker. När man sedan lärt känna sin klass och är trygg i den finns det tack vare att vi är en stor skola många möjligheter att knyta nya bekantskaper.

Ja, för den elev som vill ha högskolebehörighet så går det såklart!

Ja såklart, och ett mer intressant innehåll. Det är lättare att lära när kunskapen kopplas till case. Lärande på riktigt!

Absolut full behörighet. Och många lyckas väl med studierna då det finns flera spännande praktiska inslag som gör att varje elev lär bättre. Vi levererar högkvalitativa ledare varje år!

De är mycket omfattande. Individuellt val delas med Tychobraheskolan och Nicolaiskolan och innehåller en mängd kurser; estetiska kurser (dans, teater, musik), retorik, språk, programmering, idrott m.m. Inom språk finns tyska, franska, spanska, danska, arabiska och italienska.

Vi har ett gott engagemang i t ex vår elevkår. Dessa håller i olika event och har ett härlig elevkårsrum där elever kan spela bordtennis på rasterna. I elevengagemanget märks också vår skoltidning Olympianen.

Ja vi tillagar all vår goda mat från råvara på skolan. Salladsbordet är omfattande och det finns tre rätter att välja mellan varje dag. Ibland bjuds det på nybakat bröd eller efterrätt.

Såklart! Vi har ett stort rymligt bibliotek där elever kan sitta och plugga eller spela spel. På vår elevhälsa finns det dagligen möjlighet för möten med skolsköterska, kurator eller studie- och yrkesvägledare.

Man får läsa många språk, mycket historia, kulturkurser, filosofi, människans språk, latin, psykologi etc

-arkeolog, lärare, översättare, tolk, polis, jurist, reseledare, bibliotekarie etc.

-Studera mänskligt handlande, kritiskt granska källor, utveckla sitt tänkande, argumenterande, analyserande, dra slutsatser och reflektera över etiska och moraliska dilemman.

Kontakta Olympiaskolan

Olympiaskolan