NTI Vetenskapsgymnasiet

NTI Vetenskap är Helsingborgs nya vetenskapsskola. Centralt i Helsingborg i helt nyrenoverade lokaler skapar vi en kreativ inlärningsmiljö. Här får du jobba i vårt rymliga välutrustade labb, i vårt alltid öppna Makerspace, tekniksal och på innegården har vi ett skönt häng där vi kan ha koll på olika testodlingar som elever sköter tillsammans med vår egen doktor i biologi.

Vi testar och lär tillsammans och du kommer att ha en stöttande och nära kontakt med dina lärare. Våra skickliga lärare förstår att goda relationer är en förutsättning för att kunna uppfatta elevers behov och framförallt deras potential.

Hos oss läser du teknik eller naturvetenskap men med ett nära samarbete mellan programmen. Tror du på riktigt att vi tillsammans och med teknikens hjälp kan skapa en bättre värld? Är du nyfiken och redo för att testa olika metoder? Då är du en given vetenskapselev!

Det finns två program på NTI Vetenskap: natur med inriktning natur och teknik med inriktning teknik.

NTI Vetenskap har teknikprogrammet med inriktning teknik och NTI Helsingborg har inriktning informationsteknik. Hos oss på NTI Vetenskap kan du läsa ett teknikprogram som ligger väldigt nära det naturvetenskapliga programmet.

Alla elever på NTI Vetenskap får ett elevkort som kan användas på utvalda restauranger centralt i Helsingborg.

De flesta idrottslektionerna är på Helsingborgs Arena.

Det är ett litet lärarlag med professionella, välutbildade, behöriga och engagerade lärare på NTI Vetenskap. Kom och besök oss och träffa dem!

Vi tar max. in 30 elever i varje klass.

Sedan höstterminen 2020 har vi ett helt nyrenoverat och välutrustat labb med gott om arbetsytor. Labbet ligger centralt på skolan med grupprum och gården i anslutning.

Det går inte att säga vad ett bra meritvärde är eftersom det skiljer sig från person till person och från år till år. Ett ”bra meritvärde” är det som gör att du kommer in på det programmet du vill gå. Det går alltså inte att sätta en gräns i siffror på vad som är ett bra och ett dåligt meritvärde. Förra året låg det på 212 och 220.

Teknik och natur är två teoretiska program som förbereder inför högre studier och goda kunskaper i svenska, engelska och matematik ger goda förutsättningar för att klara dessa program. Lärarna erbjuder resurspass och mentorerna hjälper till med studieteknik för att man ska klara sina studier på bästa sätt och inte ha så mycket läxor.

Vi tar emot skuggor men vi behöver planera in det på tillfällen då det inte är för mycket personer på skolan och då det finns en variation av lektioner att delta på. Kontaktuppgifter och mer information hittar du på vår hemsida

Vi erbjuder inriktning Teknikvetenskap

Vi erbjuder Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle