NTI Gymnasiet Helsingborg

Bäst på tech

Tycker du om utmaningar och vill förändra framtiden? Då ska du börja på NTI Gymnasiet! Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Vi är certifierade Teknik college och arbetar nära tech-branschen. Som elev hos oss får du spetskompetens när det gäller den senaste tekniken inom ditt område.

Våra skickliga lärare har erfarenhet från både universitet och näringslivet, de har spetskompetens och arbetar för att du ska nå din fulla potential och vara rustad för framtiden.

Vi är ca 400 elever och har en positiv och familjär stämning. Sport, utlandsresor, elevdrivna klubbar, LAN, läger och flera roliga events året runt. Du lär snabbt känna alla på skolan – som är ett andra hem för många!

Ny inriktning – industrial finance

Nu startar vi en grymt spännande inriktning på teknikprogrammet för ambitiösa elever – Industrial Finance. Här ges möjlighet att läsa både ekonomi och teknik.

Läs vår broschyr (pdf)

På teknikprogrammet kan man vara kreativ och på grund av skolans bra utrustning finns det goda förutsättningar för att få sina drömmar och idéer att bli verklighet.

– Elin, Teknikprogrammet

Vanliga frågor

På teknik- och IT-programmet: Dell Latitude 5480 (Intel i5, 8GB DDR4, 256 GB SSD). På Estetprogrammet: MacBook Pro Retina 13-tum (Intel i5, 8GB DDR3, 120 GB).

Eleverna äter i årskurs 1 och 2 på skolan. Vi har Skolfood som matleverantör och varje dag serveras en dagens rätt, ett vegetariskt alternativ, ett pasta-alternativ och en stor salladsbuffé med 18 komponenter. I årskurs 3 har våra elever matkort och kan äta på olika restauranger ute på stan.

Det kan se olika ut beroende på vilka kurser du läser. Men vanligt är att man börjar runt 08.30 och slutar runt 16. Sedan kan man ibland börja senare och sluta tidigare.

Vi erbjuder en varierande idrott och bedriver den i lokaler på bl.a. Helsingborgs Arena och på fullt utrustade gy

Idag går det 370 elever på skolan.

Den goda stämningen mellan elever, lärare och övrig personal på skolan är något som våra elever lyfter fram som ett av de främsta argumenten till att välja NTI Gymnasiet Helsingborg. Man blir accepterad för den man är. Vi har hög kvalitet på utbildningarna, engagerade lärare, fina lokaler och en välorganiserad ledning. För oss är det också viktigt att våra elever får tillgång till den senaste tekniken och senaste utrustningen.

Skolan erbjuder resurs. 90 minuter varje vecka har alla lärare resurs där elever kan få extra stöd/hjälp. Samt extra pass i matematik och svenska.

Vi finns på Carl Krooks gata 9, vid Stadsparken och Helsingborgs stadsbibliotek. Väldigt nära till stationen för de som pendlar

Kontakta NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet