Nicolaiskolan

Nicolaiskolan – kreativitet, skapande och entreprenörsanda

Är du en framtida ekonom, jurist, samhällsvetare, medieproducent, musiker, dansare eller frisör? Då har du kommit rätt. Här möter du kreativa talanger som arbetar med hållbart skapande och entreprenörskap oavsett program.

Vi har programmen för dig som vill starta eget, plugga vidare i Sverige eller utlandet.

Is English your cup of tea? Maybe our Business and Management or Social Science Programme is something for you.

Du arbetar i verkliga projekt med uppdragsgivare från din framtida bransch, i moderna salar anpassade efter ditt program. Vi ställer höga krav på ditt engagemang och din initiativförmåga. Vi finns alltid till hands när du behöver det.

Vi utbildar dig med kunskaper för en föränderlig värld och uppmuntrar dig att ta ansvar för framtiden. Därför är internationella frågor och hållbarhet alltid en del av undervisningen. Tillsammans bidrar vi till en bättre och mer hållbar värld.

Ta en virtuell rundtur på vår skola

Att få jobba på en så kreativ skola som Nic gör att jag själv blir mer kreativ som lärare. Här möts olika personligheter i en härlig miljö, det är så inspirerande att jobba på Nicolaiskolan.

Om du vill ha en unik utbildning så ska du söka till oss! Med över 50 kurser i tillval har du möjlighet till att forma din egen utbildning utifrån ditt intresse! Vill du läsa vid ekonomiprogrammet men är även intresserad av foto och film? Vill du läsa vid estetiska programmet och läsa entreprenörskap eller psykologi? Ingen fara, det fixar vi! Om du dessutom är ute efter att ha engagerade lärare som ständigt motiverar dig till att bli bättre och uppnå dina mål, då har du kommit rätt!

-Lärare som är engagerade och motiverar en.

-Unik utbildning på grund av att vi samarbetar med de andra programmen på skolan.

-Stora projekt. Skolan samarbetar med stora organisationer så som Ikea, Tingsrätten, Konserthuset, Dunkers Kulturhus, Fredriksdals museer med mera.

-Man känner sig hörd och sedd som elev.

-Otroligt mycket olika typer av material och stöd på skolan.

Nicolaiskolan är en skola med cirka 590 elever.

Vill du läsa och lära mer? Hos oss får du möjlighet att påverka din utbildning. Vet du att vi har cirka 50 individuella val-kurser tillsammans med Olympiaskolan och Tycho Braheskolan? Det ger dig en möjlighet att själv och tillsammans med andra skapa en uNic skolgång.

Våra högskoleförberedande program är Estetiska programmet, Ekonomiprogrammet och International Business and Management / International Social Science men även Hantverksprogrammet kan vara högskoleförberedande om man vill det.

Ja, vi har en egen matsal och ett eget bibliotek på skolan.

Vi erbjuder moderna språk Arabiska, Tyska, Spanska, Italienska, Franska och Danska.

Ja, det har vi! Vi har en hårsalong, en makeupsalong och en textilstudio!

För att få ett busskort behöver du som elev bo minst 6 km från skolan. Om så är läget så bör man kontakta sin hemkommun och få ett busskort via kommunen. Vi hjälper er att ansöka!

Du kan läsa alla ämnen för utom Hem och konsumentkunskap. Du har möjlighet till att ta igen och höja de ämnen du saknar från grundskolan. Du kan även läsa gymnasiekurser hos oss på introduktionsprogrammet.

Kontakta Nicolaiskolan

Nicolaiskolan