LBS Kreativa Gymnasiet

Här flödar kreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler i centrala Helsingborg. Hos oss får du proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

Här kommer du att få en högskoleförberedande gymnasieutbildning av hög kvalitet och en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar inom Grafisk Design, Spelgrafik, Foto & Film, Spelutveckling, Augmented reality, E-sport och nu även vårt nya program Media – Beteende med inriktning – nudging!

Det bästa med LBS Helsingborg är att se den grymma kreativiteten och fina gemenskapen mellan elever och personal. Efter tre år hos oss vill jag att du har med dig massor av kunskap som du kan använda i ditt framtida yrkesliv, vänner för livet och fina minnen att tänka tillbaka på.

Här får alla vara som de är och bli det de vill vara!

/Rektor Anders

Mysigaste nånsin! Fullt av engagerade människor med samma intressen som vill bli vänner direkt.

/Maja och Emma

Program som skolan erbjuder

Våra elever klarar av plugget mycket väl.

Studenten 2019 hade vi en examensgrad på 98 % med ett meritvärde på 15,6. Studenten 2018 hade vi en examensgrad på 100 % med ett meritvärde på 15,2. Studenten 2017 hade vi också en examensgrad på 100 % och meritvärde på 15,2.

Bra lärare som verkligen kan sina ämnen.

Bra schema utan håltimmar.

Fräscha lokaler och supernära till Knutpunkten.

Alla i klassen har liknande intressen.

Man kan vara sig själv på skolan.

Vilka poäng som krävs för att komma in till nästa läsår vet ingen men de elever i år som går i årskurs 1 nu hade ett snitt på 210 poäng.

Bästa sättet att ta reda på det är att komma på en ”skuggning” vilket betyder att man får följa med en klass en dag för att få en känsla för hur det är på LBS. Man mailar till helsingborg@lbs.se och berättar vilket program man är intresserad av sen löser vi resten.

Alla är välkomna på våra öppna hus!

25 nov kl 18-20

12 dec kl 12-14

27 jan kl 18-20

21 apr kl 18-20

258 elever på skolan.

Vi käkar i vår egen fina matsal på skolan.

Vi startade 2009.

Ja! Vi startar vårt nya riktigt häftiga program LBS Media – beteende där man får lära sig att analysera människors beteenden och sen skapa mediekampanjer som påverkar dem att göra bättre val. Metoden kallas Nudging och är nästa STORA grej inom kommunikation och marknadsföring.

Ja! Vi lägger till ett valbart paket på våra teknikprogram där man kan rikta sig mer mot Augmented reality och Virtual reality. Detta är spelliknande teknik med visuell förstärkning för att öka säkerhet och effektiviteten i en hel rad olika branscher. En gigantisk efterfrågan kommer från sjukvård, byggindustri, utbildningssektor med flera. Bara fantasin sätter gränser!

Kontakta LBS Kreativa Gymnasiet

LBS Kreativa Gymnasiet