Johannes Hedberggymnasiet

Johannes Hedberggymnasiet startade 1994 och är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium. Hos oss kan du läsa naturvetenskapsprogrammet eller samhällsvetenskapsprogrammet. Vi erbjuder samtliga inriktningar.

På Johannes Hedberggymnasiet är det roligare att lära och lättare att lyckas. Att vara elev på Johannes Hedberggymnasiet är att våga utsätta sig för kunskap som förändrar, att våga vilja och att våga agera. Det är att träna, tänka och tycka, tillsammans med andra. Det är att lyckas nå sina mål och ha roligt när man lär! En resa för livet.

Läs vår broschyr (pdf)

Gemenskapen på skolan och engagemanget från alla lärare! Hade så himla roligt på gymnasiet. Tackar er på JHG för mycket, inte minst för att ni odlade min nyfikenhet.

– Fd elev Amanda Ekenberg

Vi finns i nyrenoverade lokaler i centrala Helsingborg vid Mäster Palms plats. Vår adress är Gasverksgatan 17.

I dagsläget har vi 434 elever. Vi har tre klasser per program i varje årskurs med cirka 24 elever i varje klass. Små klasser gör att man kommer varandra närmre och att alla får möjlighet till mer individuell hjälp.

Vi är en skola där man ser eleverna. Tryggheten och studieron är grunden, så att vi ska kunna fokusera på lärandet. Eleverna är ambitiösa, nyfikna och intresserade av skolarbetet vilket gör lärandet så mycket roligare. Vi arbetar mycket tillsammans och eleverna lär sig tycka om att arbeta tillsammans och skapar då också en god stämning på skolan.

• Eleverna
  • Studieron och tryggheten som gör att vi kan fokusera på lärande
  • Universitetsfokuset

Våra elever är nyfikna på kunskap, studiemotiverade och vill läsa vidare efter gymnasiet. Här får man vara den man är för alla är lika viktiga när vi lär och utvecklas tillsammans.

Antagningspoängen ändrar sig lite från år till år. På Helsingborgs stads webbplats kan du titta flera år tillbaka i tiden på vilka poäng som krävts. Hösten 2021 krävdes det 280p för att komma in på samhällsvetenskapsprogrammet och 255p på naturvetenskapsprogrammet, men antagningspoängen förändras. Så är du intresserad av oss så sök oss!

Vi har en stor andel som läser vidare på universitet eller högskola. Vid senaste SCB-mätningen hade vi 94%(NA) respektive 69%(SA) som inom tre år gått vidare till universitet och högskola. Detta är mer än 15 procentenheter högre än rikssnittet. En oberoende undersökning av SCB visar också att våra elever klarar universitetet bättre än genomsnittet. Våra elever läser bland annat till jurister, läkare, psykologer, civilingenjörer, socionomer och ekonomer. Vi har också gamla elever i riksdagen.

Folkuniversitetet är vår huvudman. Folkuniversitetet är en oberoende stiftelse utan vinstintressen. Folkuniversitetets styrelse består av representanter från Lunds Universitet, som har nära kontakt med skolledningen. Genom styrelsen har vi direktkontakt med universitetsvärlden. I vårt samarbete ingår studiebesök och besök av gästlärare. Våra studenter fortsätter i mycket hög grad till vidare studier på universitet och högskola.

Vi erbjuder våra elever ett brett utbud med varierade maträtter med allt från sallader, svensk husman och asiatiskt. Idag har vi ca 25 restauranger att välja mellan.

Till idrotten hyr vi lokaler i Idrottens Hus, Helsingborgs Arena, på Friskis och Svettis och t ex på Simhallsbadet (Actic). Vi erbjuder också eleverna att träna på Actic en till två morgnar i veckan på skolans bekostnad. Detta kallar vi Hälsobanken och tycker är viktigt, eftersom träning gynnar hälsa och lärande.

Lördagen den 13/11 är ni välkomna till vårt ”Öppet hus” på skolan. Vi kommer att erbjuda skuggtillfällen senare i höst, om inget oförutsett inträffar. Håll dig uppdaterad via vår hemsida.

Kontakta Johannes Hedberggymnasiet

Johannes Hedberggymnasiet