JENSEN gymnasium

Välkommen till JENSEN!

JENSEN gymnasium är en skola med studier i fokus, hög kvalitet på undervisningen och en positiv skolanda. Vi är stolta över vårt gymnasium som passar alla elever som verkligen vill satsa på sina studier och känna sig trygga på skolan. 90% av våra elever i åk 1 rekommenderar oss och lyfter lärarna, schemat och tryggheten som det bästa med vår skola. Vi har 94% behöriga lärare som jobbar tätt tillsammans för att lyfta kvaliteten i alla kurser och för att ständigt träna dig för verkligheten efter studenten.

Vi tror på dig och dina drömmar, därför sätter vi ribban högt när vi förbereder dig för högre akademiska studier samt för att lyckas inom näringsliv och företagande.

Kom ihåg att följa oss på Instagram och Facebook och håll dig uppdaterad.

Läs vår broschyr (pdf)

Det är en trygghet att varje dag komma till JENSEN och bli positivt bemött av skolans personal och elever. Att byta gymnasium till JENSEN var nog det bästa valet jag har gjort.

– Marcha, NA18

Vi är en skola som gör allt vi kan för att alla elever ska nå sina mål. Våra elever lyfta ofta våra lärare som skolans mest värdefulla tillgång. Ställ gärna frågan till våra elever om du får chansen!

Meritpoängen förändras från år till och är olika på olika program, men vårt ungefärliga medelintag är: 240.

Vi har en öppna hus i skolans lokaler 27 oktober, 25 november, 18 januari och 27 april samtliga mellan följande tider kl. 17.00 – 18.30  . Du anmäler dig på vår hemsida www.jensengymnasium.se/helsingborg.

I centrala Helsingborg, nära tågstationen på adressen är Kaliforniegatan 4.

Ja! Vi har en nyrenoverad stor och fin matsal på skolan som serverar god och hälsosam kost. Vi har även alternativ för de elever som har speciella behov eller önskemål.

På JENSEN så har vi kortat ner schemat så att pauserna blir kortare och den schemalagda tiden mer kompakt. Vi har lika mycket undervisning som alla andra skolor (och mer därtill med vår läxhjälp som vi kallar Smart Study) men eftersom vi trycker ihop schemat så går man kortare dagar. Varannan vecka har du som elev tidig vecka respektive sen vecka.

Vi på JENSEN är övertygade om att ordning och arbetsro i klassrummet är viktigt för att du ska kunna nå dina mål. Vår klassrumsmodell handlar om att alla på vår skola har ett stort ansvar att bidra till att det blir ordning och arbetsro.

Vi gör årligen resor i moderna språk till Europeiska storstäder bl.a. Berlin, Paris, Madrid, etc. Vi har även gjort inrikes bildningsresor till bland andra Stockholm. Vi kan även stolt berätta att vi nyligen fått ett godkänt Erasmus-projekt där vi har ett utbyte och kommer att besöka Turkiet, Portugal och Danmark.

Kontakta JENSEN gymnasium

JENSEN gymnasium