G.O.Kompetens Transportgymnasium

G.O. Kompetens transportgymnasium är en liten skola i Vallåkra som strävar efter att vara Helsingborgs samt Sveriges bästa och mest personliga yrkesgymnasium. Vårt mål är att våra elever ska vara anställningsbara och efterfrågade på arbetsmarknaden direkt efter avslutad examen.
I Vallåkra läser samtliga elever till yrkesförare. Det innebär att all vår verksamhet vad gäller personal, utrustning, lokaler och undervisning fokuserar på ett område-Transport.
Vi ser eleverna som kollegor och ställer höga krav på ordning och reda och ett aktivt deltagande i utbildningen. I utbyte mot detta erbjuder vi:

• Yrkesexamen med inriktning yrkesförare
• B-körkort
• C-körkort
• CE-Körkort
• Kranförarcertifikat,
• Hjullastarcertifikat
• Truckcertifikat
• YKB-Yrkeskompetensbevis
• ADR- Certifikat att transportera farligt gods
• Högskolebehörighet
• Egna trafiklärare och förarprövare med lång erfarenhet av transportyrket
• Legitimerade lärare i samtliga gymnasiegemensamma ämnen
• Brett kontaktnät inom transportnäringen inför praktik och anställning

På vårt IM-program på Ättekulla i Helsingborg arbetar eleverna mot att komma ut i arbete inom lager-och terminal samt som bilmekaniker. Detta är en något kortare utbildning för dig som inte är behörig för nationellt program.
Stora delar av undervisningen är förlagd ute på företag. Lärarna på IM har lång och gedigen erfarenhet från dessa båda branscher och välkomnar dig till en utbildning som skräddarsys för just dig.

Följ oss på Facebook och Instagram. Där visar vi varje vecka hur vår vardag ser ut.

Öppet hus 11 november 2021 och 20 januari 2022 klockan 17.00-19.00

Välkomna till oss på GO! Vi gör dig anställningsbar och får Sverige att rulla!

Rätt tid, Rätt plats, Rätt utrustning!

Grattis till körkortet!

Pågatåg från Helsingborg, Malmö, Lund, Eslöv stannar varje timme 300 meter från skolan. Vi anpassar schema efter tågtider.

Ja, om man deltar i undervisningen och arbetar med uppgifterna samt visar på ett moget beteende, så examinerar våra egna förarprövare ut kostnadsfria körkortsbehörigheter för personbil samt tung lastbil och tung lastbil med släp. Hos oss får man inget, man förtjänar det.

Ja, man kan läsa högskoleförberedande kurser i Svenska, Engelska, Matematik och Samhällskunskap. Med dessa kurser kan eleven läsa vidare till polis eller brandman och ta sig vidare inpå högskola och universitet för att exempelvis läsa till transportledare.

Ja de flesta som klarat utbildningen får arbete direkt efter studentexamen. När man gått på vår skola får man tillgodoräkna sig två år i transportbranschen vilket innebär ett högre insteg i lön. Det finns en mycket stor brist på yrkeschaufförer i Sverige.

I Vallåkra på fordon -och transportprogrammet går cirka 120 elever. Vi är 20 elever i varje klass och har två klasser i varje årskurs. Alla läser till yrkesförare.

Kontakta G.O. Kompetens Transportgymnasium

G.O. kompetens Transportgymnasium