Drottning Blankas Gymnasieskola Södra Kyrkogatan

DBGY Södra Kyrkogatan, mitt i stan nära Knutpunkten, erbjuder en intressant mix av fyra program: Vi erbjuder Ekonomiprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Försäljning- och serviceprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet. Vi är en liten skola där du under dina tre gymnasieår tillsammans med våra duktiga lärare utvecklar dina kunskaper och förmågor för att sedan stå väl rustad inför din fortsatta karriär, oavsett om det gäller arbete eller vidare studier.

Hos oss flyttar ofta verkligheten in i klassrummet, men också klassrummet ut i verkligheten. Det ska kännas som att det är på riktigt när du lär dig: Vi kallar det för undervisning i verkligheten.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Antal elever: 240
Avstånd från Knutpunkten: 150 meter
Hemsida: www.dbgy.se/kyrkogatan
Instagram: @dbgy_sodra_kyrkogatan
Facebook: dbgysodrakyrkogatan

Läs vår broschyr (pdf)

Jag trivs jättebra och gillar att det är en liten skola eftersom det blir jättebra stämning, och jag gillar också att vi gör saker på riktigt i skolan.

– Melvin som pluggar på Hotell- och turismprogrammet.

De flesta lektioner startar kl 9.00 och skoldagen är slut mellan 14 och 16. Fördelen med senare skolstart (de flesta skolor börjar tidigare än kl 9) är bland annat att det underlättar pendling och att du kan få hjälp av lärare på plats innan första lektionen. Dessutom hinner du äta en frukostmacka som vi bjuder på i matsalen!

Vi har fem program:

Ekonomi: Business & Hospitality Management (Start hösten 2021!
Handel: Ledare i butik
Hotell och turism: Evenemang och hotell
Samhällsvetenskap: Socialt entreprenörskap
Teknik: Design och produktutveckling
Vår systerskola på Prästgatan har andra profiler på sina program EK och SA.

Ta del av mer information om respektive program via vår hemsida!

Javisst! Som elev har du tillgång till en egen bärbar dator under hela din skoltid. Vi arbetar främst med Google Apps for Education och använder Schoolsoft som plattform för all information om skolan och för återkopplingen och resultat i dina kurser. I vissa kurser använder vi förutom dator även vanliga böcker. Elever på teknikprogrammet arbetar med kraftfulla PC-datorer och branschledande mjukvaror för design och konstruktion!

Ja! Vi har en matsal där vi serverar lunch alla dagar i veckan. Förutom dagens varmrätt finns alltid en salladsbuffé, en pastarätt och givetvis även ett vegetariskt alternativ. I matsalen bjuder vi dessutom på en enkel frukost före kl 9, innan lektionerna börjar!

Vi har ofta idrottslektionerna runt om på olika idrottsanläggningar nära skolan, beroende på vilket moment i kursen som är aktuellt.

Vi ger dig möjlighet att stanna kvar på skolan för att få extra hjälp om du behöver det. Du kan även komma tidigare (eftersom lektionerna startar kl 9) för att få hjälp av lärarna. Kontakta oss gärna för att höra hur vi kan hjälpa till!

Det är din hemkommun som avgör om du har rätt till busskort eller inte. Regeln brukar vara att man ska bo minst 6 km från skolan för att ha rätt till busskort.

Vi erbjuder franska, spanska och tyska som moderna språk.

Ja, vi är en fristående skola och ägs av AcadeMedia, som driver många olika gymnasieskolor i Sverige. Skolan är kostnadsfri och vi har samma regelverk etc som de kommunala skolorna.

Vi är en liten skola där du blir sedd. Din mentor följer dig under tre år och lärarna på programmet hjälps ofta åt för att skapa en så bra helhet i undervisningen som möjligt, allt för att du ska lära dig- och utvecklas på bästa sätt under dina tre år hos oss.

Kontakta Drottning Blankas Gymnasieskola

Drottning Blankas Gymnasieskola