Drottning Blankas Gymnasieskola Prästgatan

Skolan med det stora hjärtat

DBGY Prästgatan i Helsingborg ligger 200 meter från Knutpunkten med pendlingsmöjligheter för både tåg och buss.

Hos oss får du en gedigen utbildning inom ditt intresseområde.
Tack vare att DBGY Prästgatan är en mellanstor skola, får du mer tid med dina lärare där det personliga engagemanget märks och känns, du blir mer sedd och får en personlig utbildning där du själv kan påverka mycket.

Vi erbjuder följande:

• Ekonomiprogrammet – Ekonomi – Ekonomi
  • Ekonomiprogrammet – Juridik – Kriminologi
  • Samhällsvetenskapsprogrammet – Beteendevetenskap – Kriminologi
  • Vård- och Omsorgsprogrammet – Räddningsmedicin
  • Vård- och Omsorgsprogrammet – Hälsa och Omsorg
  • Hantverksprogrammet – Hår- och Makeupstylist
  • Hantverksprogrammet – Frisör

Vi erbjuder en miljö där sammanhållningen är stor och du möts av engagerade och duktiga lärare.

Det är viktigt för oss att det går bra för Dig.

Antal elever: 325

www.dbgy.se/prastgatan
facebook: drottningblankaprastgatan
instagram: drottningblankaprastgatan

Läs broschyr om skolan (pdf)

Det bästa med utbildningen är att vi får lära oss så mycket!

– Pierre, hantverksprogrammet med inriktning hår- och makeupstylist.

Eleverna får matkort som de kan använda på 25 restauranger i centrum.

Ja, du får låna en dator under studietiden.

De flesta lektioner startar mellan 8.30 och 9.00 och skoldagen är slut mellan 14 och 16. Men det kan såklart variera.

Vi har idrott på olika ställen beroende på vilket tillfälle det gäller i kursen.

Skolan erbjuder busskort till alla elever som inte själva har ett busskort vid utflykter och studiebesök.

För att skaffa sig ett busskort behöver du som elev bo minst 6 km från skolan. Gör du detta så är det bara att kontakta din hemkommun. Vi hjälper dig naturligtvis med ansökan.

Vi erbjuder franska, spanska och tyska som moderna språk.

Hos oss får du en gedigen utbildning inom ditt intresseområde. Vårt arbetssätt gör att vi kan erbjuda en miljö där sammanhållningen är stor, studieron finns och du möts av engagerade och duktiga lärare. Här får du mer tid med dina lärare som kan vägleda dig, utmana samt anpassa studier efter dina förutsättningar och du får en personlig utbildning där du själv kan påverka mycket. Elevinflytande är viktig för oss.

Drottning Blanka Helsingborg (Prästgatan) är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

Skolan har ingen kontinuerlig elevsalong i dagsläget, utan eleverna har tidigare haft det som projekt under två månaders period. Idag tar man alltså inte emot externa bokningar.

Vi har handledning, som är öppen för alla elever, en eftermiddag i veckan i respektive ämne.

Kontakta Drottning Blanka Helsingborg (Prästgatan)

Drottning Blanka Helsingborg