Akademi Båstad Gymnasium

Båstad

DÄR KUNSKAP VÄXER OCH GER RESULTAT!

Bra resultat ger en bra framtid
Våra utbildningar förbereder dig på bästa sätt inför kommande arbete eller fortsatta studier och du blir attraktiv på arbetsmarknaden. Vi har utvecklat ett lyckat arbetssätt med nära samarbete, täta pedagogiska uppföljningar och snabba informationskanaler mellan elever, lärare och skolpersonal.

Inspirerande studiemiljö
På vår skola finns en härlig och välkomnande studiemiljö. Gymnasieskolan med 200 elever ligger centralt i en modern byggnad med öppen planlösning. På entréplan finns bibliotek, café och galleri och på våning två och tre finns gymnasiet. Skolan erbjuder en bred blandning av sex nationella program. Du har stora möjligheter att välja din egen väg genom de olika valen av inriktningar, språk och individuella val som ger behörighet samt meritpoäng.

Ett hälsosamt alternativ
På Akademi Båstad gymnasium finns även Sveriges enda Riksidrottsgymnasium för tennis på elitnivå med riksintag. En viktig del av undervisningen är i ämnet idrott och hälsa där du bland annat har möjligheten att ha en lokal idrottsprofil i valfri idrott, såsom tennis, fotboll och golf.

Spännande samarbeten – gör skillnad i världen
Nedan följer ett axplock av organisationer vi samverkar med och som ger en extra krydda till vår verksamhet.
Ung företagsamhet – UF, FN-rollspel, Naturskyddsföreningen, Amnesty, Vård och omsorgscollege, Svenska tennisförbundet, Båstad tennissällskap, Båstad GIF, Riksidrottsförbundet, Svensk gymnasielärling.

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ ABG!
www.akademi.bastad.se
facebook.com/akademi.bastad.gymnasium
instagram.com/akademi_bastad_gymnasium

Jag tycker att ABG är en bra skola eftersom eleverna visar respekt och acceptans för varandras olikheter. Vi är en involverande och accepterande skola.

Anna Salander, EK 18

Vanliga frågor & svar

Skolan har en öppen planlösning och är byggd 2003 och känns som ny, i skolan finns bibliotek, Café och matsal.

Klassrummen är utrustade med Apple-tv och eleverna arbetar med MacBook air. Vi jobbar med flera olika plattformar och kan på så vis snabbt gå över till fjärrundervisning.

Ja, vi har specialpedagog på skolan, studiestugor och möjlighet att arbeta i mindre grupper samt olika tekniska hjälpmedel och tysta rum.

Ja, vi brukar har utbyten inom ramen för de moderna språk vi har, med Spanien, Frankrike, Tyskland. Eleverna åker också till Stockholm och besöker bland annat Riksdagen.

Under större delen av veckan finns skolsköterska och kurator på plats.

Ja det finns två Studie- och yrkesvägledare som ansvarar för olika program.

Utanför skolan finns Båstad busstation, du kan ta tåget och sedan bussen till oss eller buss hela vägen. 16 min med tåg mellan Ängelholm-Båstad, 40 minuter med tåg Helsingborg-Båstad.

Ja, vi har två stora labbsalar med modern utrustning.

Ja skolan har en egen matsal och och bibliotek med vår egen bibliotekarie.

Ja vi har idrottshall och de elever som går Idrottsprofiler och läser hälsopedagogik får gym-kort.

Kontakta Båstad

Akademi Båstad Gymnasium